Acasa Rugaciune pentru copii Rugăciune de seară pentru copii

Rugăciune de seară pentru copii

de Parintele Arsenie

Rugăciunea de seară pentru copii este bine să fie o rugăciune scurtă și puternică, una pe care copiii să o poată reține și rosti cu ușurință.

Rugăciunea de seară pentru copii este bine să fie o rugăciune scurtă și puternică, una pe care copiii să o poată reține și rosti cu ușurință.

Fie că suntem persoane religioase sau mai puțin, rugăciunile de seară îi ajută pe copii să se simtă în siguranță și le alungă teama de a visa urât. Rugăciunile de seară pentru copii pot fi rugăciuni scurte, pe care micuții să le învețe foarte repede sau, dacă ei sunt mai mari, pot fi rugăciuni de seară puternice pe care să le rostească singuri sauu împreună cu părinții.

Înainte de culcare,  este un moment foarte bun pentru ca micuții să rostească o rugăciune de seară pentru a-și exprima recunoștința și a conștientiza lucrurile bune care s-au întâmplat peste zi. Dar și pentru a scăpa de eventuale temeri ce le-ar putea avea.

Rugăciune de seara scurtă și puternică pentru copii, înainte de culcare

Doamne, e timpul de dormit
Să-mi odihnesc capul obosit
Mă rog la Ține înainte de culcare
Să ne ghidezi drept pe fiecare

Doamne, Te rog binecuvântează-mi mama
Pe toți copiii tăi, toți de-o seamă
Apoi și pe tati, desigur, știi bine,
El zice că sunt cadoul lui de la Ține

Doamne, e timpul de dormit
Îți mulțumesc pentru tot ce am primit
Și-ți mulțumesc pentru încă o zi
De joacă, alergat și întâmplări hazlii

Doamne, e timpul să mă culc
Dar înainte, vreau să-ți mărturisesc,
Îți mulțumesc pentru binecuvântare,
Și Te iubesc!

Rugăciune scurtă pentru copii – De mâna cu îngerul meu

De mână cu îngerul meu păzitor,
Te rog Iisuse Hristoase, Doamne,
Lasă-mă să te țin de haină,
Ca Lumina Ta plină de iubire
să fie și asupra noastră mereu.
Amin

Rugăciune pentru copilul bolnav

Doamne Iisuse, Ți-ai arătat iu­birea, ai fost mișcat în fața suferințe­lor și de multe ori ai vindecat pe cei bolnavi, revărsând bucuria asupra fa­miliilor lor. Copilul nostru e bolnav: noi încercăm să-l ajutăm cu tot ceea ce e omenește cu putință. Dar ne simțim neputincioși: viața nu e în mâinile noastre. Iti oferim suferințele noastre și ale lui și le unim cu suferințele pătimirii Tale. Fă ca aceasta boală să ne ajute să înțelegem mai bine sensul vieții și dăruieste fiului nostru sănătatea, ca împreuna să-ți putem multumi și să Te putem slăvi iîntotdeauna. Facă-se voia Ta! Amin.

Rugăciune pentru copii- Tatăl nostru

Tatăl nostru Care ești în ceruri, sfin­țească-Se numele Tău, vie împărăția Ta, fie voia Ta, precum în cer așa și pe pă­mânt.
Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noș­tri.
Și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbă­vește de cel rău. Amin

Rugăciune pentru copii- Crezul

Cred într-unul Dumnezeu, Tatăl, Atotțiitorul, Făcătorul cerului și al pământului, văzutelor tuturor și nevăzutelor.
Și într-unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Născut, Care din Tatăl S-a născut mai înainte de toți vecii. Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut, nu făcut; Cel de o ființă cu Tatăl, prin Care toate s-au făcut.
Care pentru noi oamenii şi pentru a noastră mântuire S-a pogorât din ceruri şi S-a întrupat de la Duhul Sfânt şi din Maria Fecioara, şi S-a făcut om.
Şi S-a răstignit pentru noi în zilele lui Ponţiu Pilat şi a pătimit şi S-a îngropat.
Şi a înviat a treia zi, după Scripturi.
Şi S-a înălţat la ceruri şi șade de-a dreapta Tatălui.
Şi iarăsi va să vină cu slavă, să judece viii şi morţii, a Cărui împărăţie nu va avea sfârşit.
Şi întru Duhul Sfânt, Domnul de viață Făcătorul, Care de la Tatăl purcede, Cel ce împreună cu Tatăl şi cu Fiul este închinat şi slăvit, Care a grăit prin prooroci.
Într-una sfântă, sobornicească și apostolească Biserică;
Mărturisesc un Botez spre iertarea păcatelor.
Aştept învierea morţilor
Şi viata veacului ce va să fie.
Amin.

Rugăciune de seară pentru copii. Îngerașul

Înger, îngerașul meu,
Ce mi te-a dat Dumnezeu,
Totdeauna fii cu mine
Și mă-nvață să fac bine!

Eu sunt mic – tu fă-mă mare;
Eu sunt slab – tu fă-mă tare;
In tot locul mă-nsoțește
Și de rele mă ferește!

Doamne, îngerașul Tău
Fie păzitorul meu
Să mă apere mereu
De ispita celui rău!

Rugăciuni pentru copii. Rugăciune de seară- Doamne, îngerașii tăi

Doamne, îngerașii tăi
Fie păzitorii mei,
Totdeauna, zi și noapte
Până-n ceasul cel de moarte.
Amin!

Rugaciunea parintilor pentru copii

Doamne, Dumnezeul nostru, Cela ce cu intelepciunea Ta ai zidit pe om si ai suflat in fata lui suflarea de viata si, binecuvantandu-l, ai zis:

Cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul, iar la Cana Galileei, prin Unul-Nascut Fiul Tau, ai binecuvantat nunta si deci nasterea de fii, cu multa umilinta rog marea Ta bunatate ca neincetat sa reversi harul Tau si sa te milostivesti asupra copiilor mei, pe care Tu ai binevoit sa mi-i daruiesti.

Umple-i pe ei de intelepciune si pricepere. Indreapta pasii lor pe caile omeniei, ale dreptatii, ale dragostei de oameni si ale bunei-cuviite.

Ajuta-mi a cultiva in ei bunatatea si a-i face folositori lorusi si obstei in mijlocul careia traiesc. Da-le lor comorile ceresti ale virtutii, care nu pier niciodata.

Nu cer pentru ei, Doamne, bogatii pamantesti, ci te rog da-le un trup sanatos si iubitor de osteneala, precum si suflet luminat si ravnitor spre tot binele, ca sa ajunga buni fii ai Sfantei noastre Biserici si vrednici cetateni ai Patriei, ca de-a pururi sa binecuvanteze numele Tau. AMIN

You may also like