Acasa Rugaciunea de dimineata Ce rugăciuni trebuie să rostim în fiecare dimineaţă pentru a fi feriţi de rău. Explicaţa preoţilor: „Ne ajută să intrăm în contact cu Dumnezeu“

Ce rugăciuni trebuie să rostim în fiecare dimineaţă pentru a fi feriţi de rău. Explicaţa preoţilor: „Ne ajută să intrăm în contact cu Dumnezeu“

de Parintele Arsenie

În credinţa creştină, conexiunea cu Dumnezeu reprezintă un aspect important pentru orice credincios. Potrivit preoţilor, Sfânta Scriptură a promovat ideea rugăciunilor de dimineaţă astfel încât credincioşii să fie apăraţi de pericole pe tot parcursul zilei.

Rugăciunile de dimineaţă reprezintă, în opinia duhovnicilor, momentul în care credincioşii pot stabili o conexiune puternică cu Dumnezeu. Părintele Cleopa considera rugăciunile de dimineaţă ca fiind „rugăciunile de arginţi”, pentru că „rugăciunea de dimineaţă o numesc «de argint» fiind amestecată cu oarecare griji şi gânduri, iar cea din timpul zilei o numesc «de aramă» pentru mulţimea grijilor şi a gândurilor pământeşti care slăbesc mult puterea rugăciunii”.

„Este esenţial să spunem rugăciuni de dimineaţă, pentru că astfel putem fi feriţi de pericolele pe care le putem întâmpina peste zi şi, mai mult, ne începem activităţile în comuniune şi pace cu Dumnezeu”, precizează preotul Dragoş Stanciu, din Slobozia.

Iată câteva exemple de rugăciuni pe care le putem rosti dimineaţa:

Rugăciunea I

Ţie, Dumnezeul şi Făcătorului meu în Treime Sfântă slăvit, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, mă închin, Îţi încredinţez sufletul şi trupul meu şi mă rog: Tu mă binecuvântează, Tu mă miluieşte, şi de orice rău lumesc, diavolesc şi trupesc mă izbăveşte. Şi dă-mi cu pace, fără de păcat să petrec ziua aceasta, întru slava Ta şi spre mântuirea sufletului meu. Amin.

Rugăciunea a II-a

Slavă Ţie, împărate, Dumnezeule Atotputernice, Care cu purtarea Ta de grijă cea Dumnezeiască şi de oameni iubitoare, m-ai învrednicit pe mine păcătosul şi nevrednicul, a mă scula şi a dobândi intrare în Sfântă Casa Ta, primeşte, Doamne, şi glasul rugăciunii mele ca şi al Sfintelor şi înţelegătoarelor Tale puteri, şi binevoieşte ca din inimă curată şi cu duh de umilinţă, să Ţi se aducă Ţie laudă din necuratele mele buze, ca şi eu să mă fac părtaş fecioarelor înţelepte cu luminata făclie a sufletului meu şi să Te slăvesc pe Tine Dumnezeu Cuvântul, Cel slăvit în Tatăl şi în Duhul Sfânt. Amin.

Rugăciunea a III-a

Împărate Ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, care pretutindeni eşti si toate le împlineşti/ Vistierul bunătăţilor si Dătătorule de viaţă, vino şi Te sălăşluieşte intru noi şi ne curăţeşte de toata întinarea si mântuieşte, Bunule, sufletele noastre.

5-Keyword
rugaciunea de dimineata
rugaciunile de dimineata
rugaciunile diminetii
rugăciunea de dimineață
rugăciunile dimineții
rugaciune dimineata
3 rugaciuni de dimineata
rugaciune de dimineata scurta
rugaciunea de dimineață
rugaciune de seara pentru familie
rugaciunea de joi dimineata
rugaciunea de duminica dimineata
rugaciunea de marti dimineata
rugaciunea de seara ortodox
imparate ceresc versuri
rugaciunile diminetii crestin ortodox
rugaciune de dimineata care iti da putere
rugaciune de dimineata ortodoxa
rugaciuni de dimineata ortodoxe
rugaciune pentru ajutor la serviciu
rugaciunea de seara catolica
rugaciune de seara crestin ortodox
rugaciunea imparate ceresc versuri
rugaciunea de
rugaciunile de seara pdf
rugaciune scurta de dimineata
in fiecare dimineata versuri
rugaciuni scurte de citit in fiecare zi

You may also like